.png)
"ויתן לך האלוקים מטל השמים ומשמני הארץ, ורב דגן ותירש." (בראשית 27:28)

מהו ביוצא'ר פחם
בשנים האחרונות גאולוגים חוקרים את האדמה השחורה, שנמצאת באזורים פוריים במיוחד של האמזונס. בסמיכות לממצאים ארכאולוגיים, המצביעים על התיישבות חקלאית עתיקה באזור, המחקר והמיפוי של האדמה השחורה, שכונו Terra Preta De Indo"", גילו תערובות פחם פעיל בעומק רב, לצד עצמות ושברי חרס. האדמות האלה מתוארכות לתקופה קדומה, של שנת 500 לפנה"ס. נמצא שהן מאוד פוריות, ועתירות יותר בחומרים אורגניים בהשוואה לאזורים הסמוכים להן.
ביוצ’אר הוא שילוב של המילים ביולוגיה ופחם באנגלית. כלומר, זהו פחם פעיל ביולוגית. בעשור האחרון החלו חוקרים לחקור את תכונות הביוצ’אר, ואת שילובו הנחוץ בחקלאות המודרנית והמתועשת, שמתאפיינת באיבוד פוריות הקרקע.
הידעתם?
למרות שכ-90% מאנרגיית הצמח מגיעה מהשמש, הצמחים חייבים חומרי הזנה נוספים, שמגיעים דרך השורשים. כ-90% מהדשנים ומהמים שאנו מוסיפים לאדמה אינם מגיעים לצמח, אלא מחלחלים לאדמה ונשטפים. השימוש החוזר בחומרי הדברה, באדמות בעלות חומר אורגני מועט, גורם לפעילות מיקרואורגניזמים נמוכה, אם בכלל, וגם לאיבוד ולסחף של מינרלים, הנגרמים כתוצאה מגשמים או מהשקיה.
כיצד אנו מייצרים ביוצ’אר פחם?
ביוצ'אר פחם מיוצר מגזעי עצים, העוברים בתנור תהליך פירוליזה, ובו ביומסה מחוממת בסביבה נטולת חמצן, בכדי להתפרק לחומרים פשוטים יותר. ישנם שני סוגי פירוליזה: פירוליזה מהירה ופירוליזה איטית. פירוליזה מהירה נעשית בטמפרטורות מתונות עד גבוהות, ומתרחש בה חימום מהיר של שבבי עץ. פירוליזה איטית מתאפיינת בחימום הדרגתי, ועושה שימוש בטווח רחב של טמפרטורות לייצור הביוצ'אר.
אנחנו בBioChar Now משתמשים בתנור ייחודי לביצוע תהליך של פירוליזה איטית ומבוקרת, בפרק זמן של 8 שעות, על מנת לאפשר עיבוד איטי של גדלי עצים שונים, וכך לייצר ביוצ’אר עקבי, ואיכותי. הביוצ’אר שלנו מתאפיין בכמה תכונות מרכזיות:
הביוצ’אר שלנו הוא חומר קל משקל, בזכות נקבוביות רבות ושטח פנים רב המגיע ל400 מ"ר, ונראה כמו ספוג מלא חורים. היכולת שלו לספוח חומרים ביעילות, נובעת מתכונת הקישור הגבוהה של אטום הפחמן, המייצרת מטען חשמלי חיובי (קושרת יונים חיוניים: חנקן ,אשלגן וזרחן). הדבר משמש לספיחת חומרים שונים, בדגש על מתכות כבדות, ועל רעלנים מסוכנים הנמצאים בחומרי הדברה למיניהם. הביוצ'אר נועל אותם בקפסולה מולקולרית שאינה משתחררת לצמחים.
הביוצ’אר "נטען" במינרלים ובמיקרואורגניזמים מועילים קודם הטמנתו באדמה, או סביב ערוגות הגידולים. ישנה חשיבות להתאמת גודל הביוצ'אר לסוג הגידול: "גדלים שונים לגידולים שונים"! לביוצ'אר ישנן השפעות רבות על תכונות הקרקע, והוא הופך ל"מנהל על", ולבנק למינרלים ולמים עודפים, עם בית גידול למיקרואורגניזמים מועילים רבים. הביוצ'אר גורם לספיחת מינרלים עודפים וחומרי דישון, ולהקצאתם במשורה, לפי דרישת השורש. הדבר מונע בזבוז תזונה הכרחית, כמו גם השקיית יתר, בזבוז מים, ואיבוד מינרלים חיוניים. שורשי הצמחים יודעים להגיע לתוך נקבוביות הביוצ’אר, ויחד עם הפעילות החיידקית הפטרייתית מצליחים לנצל את המינרלים ואת חומרי התזונה.
הביוצ'אר שלנו "הופך לקפסולה עשירה בחומרים אורגניים מזינים, המעלים את רמת החומציות של האדמה לרמה אופטימלית, ומהווה סיבה מרכזית לכך שהמוצר שלנו יעיל, ומשפר באופן ניכר את איכות האדמה, את צמיחת היבול, ואת איכותו".